Energy Efficiency Watch
Contact - Search 

EEW3 Results for Hungary

 

Az energiahatékonyság-megfigyelő program célja, hogy az Európai Unió-szerte felvázolja az energiahatékonysági szakpolitikák megvalósításának az előrehaladását. A program keretében mind a 28 tagállamban egy szakértői felmérést végeztek az energiahatékonysági szakpolitikák végrehajtásáról. A program a nemzeti energiahatékonysági cselekvési terveket (NEHCsT) is átvilágítja, hogy kiemelje a nemzeti energiahatékonysági szakpolitikai csomagok erősségeit és gyengeségeit. Annak érdekében, hogy üzleti rálátást kapjunk az energiahatékonysági szakpolitikák előnyeire és kihívásaira, számos tagállamban üzleti érdekelt felekkel való konzultációt folytattunk és egyedi szakmai műhelyeket rendeztünk. Az energiahatékonyság-megfigyelő program egy az EUFORES által koordinált, „Intelligens energia Európának” program. A program partnerei az eceee, az Energy Cities, a FEDARENE, az Upper Austrian Energy Agency, a Wuppertal Institute és az Ecofys. 

Legfontosabb szakpolitikai következtetések 

A legfontosabb szakpolitikai következtetések stratégiai jelentőségű szakpolitikai következtetéseket tesznek lehetővé az energiahatékonyság-megfigyelő program különböző felmérési eredményeiből. Rálátást biztosítanak a 28 országjelentésre és a különböző tagállamok helyes gyakorlataira. A cél, hogy erős alapot biztosítsunk a politikai döntéshozókkal folytatandó további megbeszélésekhez. A legfontosabb szakpolitikai következtetéseket angol nyelven itt töltheti le. 

„How to make Europe Number 1 in Energy Efficiency” brosúra 

Ez a brosúra a nemzeti energiahatékonysági cselekvési tervek átvilágításának az eredményeit, az EU-s energiahatékonysági szakpolitikák végrehajtásáról szóló felmérés eredményeit, valamint az üzleti érdekelt felekkel való konzultációt mutatja be. Ez a brosúra a teljes irányítási keretrendszer és az ágazati szakpolitikák elemzésén kívül az energiahatékonysági helyes gyakorlatokat is összegyűjti. A brosúra letölthető angol, francia és német nyelven. 

A FELMÉRÉSRŐL szóló jelentés: Az energiahatékonysági szakpolitikákban való előrelépés az EU-tagállamokban – szakértői szemszögből  

Az energiahatékonyság-megfigyelő program keretében EU-szerte szakértői felmérést végeztek a nemzeti energiahatékonysági szakpolitikák végrehajtásáról. 2015 januárja és júniusa között a 28 tagállam több mint 1100 szakértője járult hozzá a felméréshez. A cél az energiahatékonysági szakpolitikák végrehajtásában az elmúlt három év során az egyes EU-tagállamokban történt előrehaladás feltárása volt. Kérjük, angol nyelven itt töltse le a felmérésről szóló brossúra.

          

 

„Nemzeti energiahatékonysági cselekvési tervek és szakpolitikák elemzése az EU tagállamaiban 2014” 28 országról szóló jelentések 

Az energiahatékonyság-megfigyelő program 28 ország jelentését mutatja be, kiemelve egyedi nemzeti energiahatékonysági szakpolitikákat és azok megvalósítását az egyes EU-tagállamokban. Az országjelentések a nemzeti energiahatékonysági cselekvési tervek átvilágításán és a felmérés eredményein alapulnak. Kérjük, Magyarország országjelentését Magyar nyelven itt töltse le. 

Más országok jelentései innen tölthetők le: 

 

Energiahatékonyság-megfigyelési jelentés 

A jelentés a 3. Energiahatékonyság-megfigyelési program minden eredményét tartalmazza. A jelentés a szakértői felmérésből, a dokumentumelemzésből és a NEHCsT átvilágításából, az üzleti érdekelt felekkel való konzultációból, 10 kiválasztott esettanulmányból, a 28 országjelentésből és a legfontosabb szakpolitika következtetésekből szolgáltat adatokat. Angol nyelven itt tölthető le a jelentés. (available 2017)

  

Társfinanszírozó: 

Ennek a honlapnak a tartalmáért kizárólag a szerzőket terheli felelősség. A tartalom nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét. Sem az EACI sem az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az itt található információk bárminemű felhasználása vonatkozásában.